دیدار اژه‌ای با مدیران رسانه‌ها؛ فراخوان اصلاح قانون مطبوعات؛ چند نقد جدی به قوه قضائیه اختلال در اینترنت برخی کاربران از ساعاتی پیش/ علت چیست؟ پیش بینی کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور/ احتمال بارش رگباری و پراکنده در نقاط مختلف وزیر بهداشت: امسال شش هزار تخت بیمارستانی افتتاح می‌شود انهدام ۸۱۶ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در سال جاری اتصال برخط سازمان تأمین اجتماعی به دفاتر ثبت اسناد و املاک کشور اولین ربات انسان‌نمای طبل‌زن دنیا را بشناسید توزیع دارو در موکب‌های مرز مهران ممنوع شد جزئیات انسداد مسیر‌های تونل توحید برای امشب دادستان تهران: شرکت‌های هواپیمایی مسئول تخلف در زمینه قیمت بلیت هستند هشدار سطح نارنجی برای سه استان شرقی کشور/ آماده باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی باستان‌شناسان به «قدیمی‌ترین سکونت‌گاه انسان در ایران» بازگشتند مهلت ۱۵ روزه دادستانی برای ساماندهی کالا‌های خطرناک دستگیری ۱۰ نفر از عاملان نزاع مسلحانه تربت‌حیدریه بازداشت جیب‌بر‌های زن پاکستانی توسط پلیس ایران/ زوار مراقب جیب‌بر‌ها باشند تخلف دو شرکت بزرگ توزیع برنج محرز شد

علت عودت محصولات صادراتی کشاورزی چیست؟

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۰۷ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 28
کد خبر: ۱۱۵۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، فرامرز خدائیان با اشاره به اینکه سال‌هاست محصولات کشاورزی به کشور‌های مختلف صادر می‌شود، گفت: هر کشور قوانین و استاندارد‌های خاصی در مورد محصولات کشاورزی وارداتی دارد که ممکن است با کشور‌های دیگر متفاوت باشد، در این راستا کشور روسیه و اوراسیا نیز استاندارد و قوانین خود را دارند که به‌تازگی شرایط تغییر کرده است.

وی افزود: درمورد فلفل دلمه‌ای و فلفل‌های رنگی چهار نوع سم که در گلخانه‌های ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت در کشور روسیه ثبت نشده بود.

مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو با ابراز اینکه در قانون مسئولیت صدور گواهی بهداشتی (آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز) به‌عهده سازمان حفظ نباتات و صدور گواهی ایمنی (باقی‌مانده سموم، فلزات سنگین و نیترات) به‌عهده وزارت بهداشت است، گفت: تا پیش از این تنها مؤلفه‌ای که صادرکننده باید آن را رعایت می‌کرد، ارائه گواهی بهداشتی بود و الزامی برای گواهی ایمنی وجود نداشت؛ با توجه به اینکه پروتکل کشور روسیه تغییر و گواهی ایمنی را نیز الزامی کرده است، جلسات مختلفی برگزار شد که براساس تفاهم بین دو کشور مقرر شد با بازدید و بررسی بستر‌های کشت محصولات موضوع رفع شود.

خدائیان با بیان اینکه گواهی ایمنی محصولات در همه کشور‌ها وجود دارد و درجه اهمیت موضوع در برخی کشور‌ها متفاوت است، اضافه کرد: براساس قوانین کشور، همه محصولات کشاورزی و غیرکشاورزی برای واردات رصد و سپس مجوز ترخیص صادر می‌شود.

وی با یادآوری اینکه هر کشوری مطابق قوانین خود درمورد محصولات وارداتی اقدام می‌کند، اظهار کرد: شاخص باقی‌مانده سموم MRL نام دارد که بیشترین میزان حد مجاز باقی‌مانده سموم را تعیین می‌کند که ممکن است شاخص هر کشوری نسبت به کشور دیگر سخت‌گیرانه‌تر و یا راحت‌تر باشد.

خداییان ادامه داد: بر اساس اعلام مسئولین مربوطه، برگشت اخیر محصولات کشاورزی از کشور‌های مختلف به‌خاطر وجود سموم و آلاینده‌ها نبوده است و بحث آفات و بیماری‌های گیاهی مطرح بوده است که در حال رایزنی با کشور‌های هدف صادرات هستند.

مدیرکل غذای سازمان غذا و دارو در پایان اطمینان خاطر داد: مردم عزیز نگرانی از بابت سلامت محصولات غذایی موجود در داخل نداشته باشند و همکاران ما در سازمان غذا و دارو در تعامل با سازمان‌های مربوطه، پایش‌های کیفی لازم را انجام می‌دهند، این موضوع را نه‌تن‌ها برای مردم خودمان، بلکه برای مردم کشور‌های دیگر نیز حساسیت داریم./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار